محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|
![]() | ![]() |
---|
برد سوراخ دار یا فیبر سوراخ دار یکی از قطعات اصلی در طراحی اولیه مدارها می باشد. از فیبر سوراخ دار برای لحیم کردن قطعات نیز استفاده می شود. برد سوراخ دار در ابعاد مختلف با تعداد سوراخ های متفاوت موجود می باشد.
سوالی که معمولا افراد آماتور در مورد لحیم کردن قطعات در برد سوراخ دار می پرسند:
در کدام قسمت برد سوراخ دار لحیم صورت می گیرد؟
جواب: در پشت سوراخ های برد یک مربع از جنس مس وجود دارد که برای لحیم کاری مورد استفاده قرار میگیرد.
وجود اعداد و خط های جدول گونه روی برد سوراخ دار باعث ساده شدن نصب قطعات روی برد می شود.
۴ سوراخ در گوشه های برد وجود دارد که برای فیکس کردن مورد استفاده قرار میگیرد.
برد سوراخ دار در دو نوع برد سوراخ دار خطی و نقطه ای می باشد.
فیبر مدار چاپی یا برد سوراخ دار از نظر تعداد لایه به سه دسته تقسیم بندی می شوند.
همچنین ابعاد و تعداد سوراخ های برد سوراخ دار متفاوت می باشند . پرکاربردترین بردهای سوراخ دار به شرح زیر می باشد :
فیبر مسی در برد سوراخ دار یک لایه فقط در یک آن قرار دارد. در این فیبر ارتباط بین پایه های قطعات و هدایت جریان در یک سمت و المان ها در سمت دیگر فیبر قرار دارند.
فیبر مسی در برد سوراخ دار دو لایه در دو طرف آن موجود است. ارتباط بین پایه های قطعات در دو طرف برد صورت می گیرد.
کاربرد برد سوراخ دار دولایه در مدارهای الکتریکی با ارتباط زیاد و حجم کم می باشد.
در مدارهای الکتریکی پیچیده از فیبر سوراخ دار چند لایه استفاده می شود. این فیبرها تکنولوژی پیشرفته ای دارند.
جنس فیبر های سوراخ دار با یکدیگر متفاوت است به طوری که فیبرهای سوراخ دار از نظر جنس به دو دسته تقسیم شده اند
فیبر سوراخ دار فنولی، رایج ترین فیبر برای مدار چاپی، از ترکیب کاغذ با محلول فنول به دست می آید.
ضخامت فیبرهای سوراخ دار فنولی ١، ١.۵ و ٢ میلی متر می باشد و در دستگاه های تجاری کاربرد دارد.
فیبر فنولی در مقایسه با فیبر فایبرگلاس ارزان تر می باشد.
در دستگاه های حساس و گران قیمت از فیبر فنولی استفاده نمی شود چون این فیبر در برابر حرارت مقاومت زیادی ندارد.
فیبر فایبرگلاس از ترکیب فشرده الیاف پشم شیشه با محلول چسب های مختلف از جمله اپوکسی ساخته می شود. ویژگی های فیبر سوراخ دار فایبرگلاس به شرح زیر می باشد
برد سوراخ دار در ابعاد استاندار تولید می شود. با خرید برد سوراخ دار پروژه های الکترونیکی و ساخت اولیه ی مدارها با سرعت بیشتری انجام می شود.
معمولا فاصله ی استاندارد بین سوراخ ها بین ۲ تا ۳ میلی متر می باشد.
در برد سوراخ دار ۴۰۰۰ نقطه معمولا فاصله ی بین سوراخ ها ۳ میلی متر می باشد. مشخصات برد ۴۰۰۰ نقطه در زیر آمده است.
یکی از سوالاتی که معمولا در رابطه با برد سوراخ دار پرسیده می شود نحوه ی اتصال پایه های دو قطعه به یکدیگر می باشد.
اتصال پایه های دو قطعه به وسیله ی سیم یا لحیم کردن پدها به یکدیگر صورت می گیرد.
برای لحیم کردن قطعات برقی و ساخت مدارات مختلف از برد سوراخ دار استفاده می شود. برد سوراخ دار در دو نوع خطی و نقطه ای می باشد. همچنین با توجه به کاربرد آن می توان از برد سوراخ دار یک لایه یا برد سوراخ دار دو لایه استفاده کنید.
سلف مقاومتی یک قطعه الکترونيکي غیر منفعل می باشد که انرژی را به صورت میدان مغناطیسی در خود ذخیره می کند.
شکل فیزیکی سلف مقاومتی به صورت یک حلقه سیم یا سیم مارپیچ می باشد. سیم سلف مقاومتی ویژگی القایی دارد به طوری که با جریان مقاومت می کند به همین دلیل می گویند سلف مقاومتی دارای ظرفیت القای مغناطیسی می باشد. میزان ظرفیت القایی مغناطيسی در همه ی سلف های مقاومتی یکسان نمی باشد و به عوامل مختلفی بستگی دارد.
عوامل تعیین کننده ی میزان ظرفیت القایی مغناطیسی:
جنس هسته ی سلف مقاومتی در میزان ظرفیت القایی مغناطیسی نقش مهمی دارد به طوری که اگر شعاع و تعداد چرخش های سلف ها با یکدیگر برابر باشند این جنس هسته است که تعیین کننده ی القای مغناطیسی می باشد. به طور کلی هسته ی سلف را می توان از نظر جنس و شکل آن مورد بررسی قرار داد.
جنس هسته ی سلف ها با یکدیگر متفاوت است در ادامه ظرفیت القایی مغناطیسی را در هسته های مختلف بیان می کنیم.
هسته ی سلف از نظر ظاهر به دو دسته ی تقسیم بندی شده است
در صورت که دو سلف تعداد پیچ ها و شعاع یکسانی داشته باشند و در شکل هسته با هم تفاوت داشته باشند، سلفی که شکل هستهی آن توروئیدی است ظرفیت القایی مغناطیسی بیشتری نسبت به سلف با هسته ی میله ای شکل دارد.
میزان ظرفیت القایی مغناطیسی با میلی هانری یا نانو هانری نشان داده می شود.
سلف مقاومتی با توجه به شکل و جنس های مختلف کاربردهای متفاوتی دارد با این حال همه ی سلف های مقاومتی یک وظیفه و کار را انجام می دهند و آن ایجاد فضای مغناطیسی در اطراف خود است. هر سلف مقاومتی یک ظرفیت القایی نیز دارد که در همه ی سلف ها برابر نمی باشد. کاربرد و طبقه بندی سلف های مقاومتی را می توان با توجه به متفاوت بودن هسته ی سلف مقاومتی انجام داد.
سلف های مقاومتی در رنگ ها، ابعاد و شکل های فیزیکی مختلف وجود دارند این قطعه ی الکتریکی جزو پرمصرفترین قطعات الکترونیکی بعد از مقاومت و خازن می باشد. در اکثر مدارهای الکترونیکی سلف مقاومتی کاربرد دارد و بسته به ویژگی و کاربرد سلف مقاومتی در مدار مورد نظر استفاده می شود.
واحد ضریب خود القایی در سلف مقاومتی یا اندوکتانس میلی هانری می باشد. در واقع ضریب خود القایی نسبت ولتاژ به تغییر جریان گذرنده از سیم پیچ گفته می شود. اگر سرعت جریان عبوری از سلف مقاومتی یک آمپر بر ثانیه و ولتاژ القایی در سیم پیچ به اندازه ی ١ ولت تولید شود آنگاه می گوییم ضریب القایی سلف مقاومتی یک هانری است.
سلف مقاومتی نیز مانند سایر قطعات الکترونیکی ممکن است خراب شود و عملکرد مدار را مختل کند. برای تشخیص خرابی هر قطعه ی الکترونیکی لازم است از وسیلهی مناسب جهت تشخیص و تست قطعه ی الکترونیکی استفاده شود و دامنه و رنج مجاز برای آن را بدانید در صورتی که خارج از دامنه ی مجاز باشد آن قطعه خراب می باشد. اگر سلف مقاومتی خراب شود اتصال به طور کامل قطع خواهد شد.
برای تست سلف مقاومتی از مولتی متر استفاده می شود. خرابی سلف مقاومتی به دلایل زیر می باشد:
در صورتی که سلف مقاومتی دچار ترک خوردگی، شکستگی یا ضربه شود با مولتی متر به راحتی قابل تشخیص است، اگر با اتصال دو سر مولتی متر به سلف مقاومتی دستگاه بوق زد سلف سالم و در غیر این صورت سلف سوخته است.
اگر سلف مقاومتی لب پر شده است با آزمون و خطا می توان سلف آسیب دیده را تشخیص داد و مولتی متر کارایی ندارد. موارد زیر آسیب های سلف مقاومتی هستند که توسط مولتی متر قابل تشخیص نیست
از بین رفتن خاصیت خود القایی سلف مقاومتی
از بین رفتن روکش عایق سیم داخل سلف مقاومتی
سلف مقاومتی به دو دسته ی سلف ثابت و سلف متغییر تقسیم بندی شده است در صورتی که اولین رنگ سلف مقاومتی نقره ای رنگ باشد نشان دهنده ی سلف ثابت است. برای خرید سلف مقاومتی و اطلاع از قیمت سلف مقاومتی با ما تماس بگیرید. آنچه بیشتر مورد توجه طراحان مدارات الکترونیکی می باشد و توسط آنها خریداری می شود به شرح زیر است
المان خنک کننده در واقع انرژی الکتریکی را به گرما تبدیل می کند.
المان خنک کننده از دو صفحه ی سرامیکی تشکیل شده است که بین این دو صفحه قطعات نیمه هادی قرار دارند. قطعات نیمه هادی که قطعاتی نیمه رسانا هستند به دو سیم جریان الکتریکی متصل بوده با اتصال سیم های جریان الکتریکی به + و - اختلاف دما صورت می گیرد و یک سمت المان سرد و سمت دیگر گرم خواهد شد.
طبق قانون پایداری انرژی یک انرژی از بین نمی رود بلکه از يک حالت به حالت دیگر تبدیل می شود.
طرز کار المان خنک کننده یا همان المان سردکننده، المان خنک کننده در واقع یک ماژول سرامیکی می باشد و وظیفه ی آن تبدیل جریان الکتریکی به دما می باشد.
دمای ایجاد شده به صورت گرم و سرد می باشد به طوری که یک طرف المان سرد شونده خنک بوده و سمت دیگر آن حرارت و گرما تولید می شود. آنچه نیاز داریم سرمای تولید شده توسط المان خنک شونده می باشد به همین منظور باید گرمای تولید شده توسط المان را خنثی کرده و از بین برود، برای این کار از هیت سینک های بزرگ استفاده می شود.
جذب شدن حرارت در یک سمت المان خنک و دفع حرارت در سمت دیگر باعث می شود یک سمت المان سرد کننده همیشه خنک و سمت دیگر آن گرم باشد.
از المان خنک کننده در صنعت های مختلف استفاده می شود. از جمله موارد استفاده از المان خنک کننده به شرح زیر می باشد
از جمله هیت سینک های قطعات می توان به دیودها، ترانزیستور ها، آی سی های پاور و قدرت، cpu کامپیوتر و.... اشاره کرد.
برای اینکه بتوان از این قطعه استفاده کرد نیاز به چند لوازم جانبی می باشد.
با استفاده ی مناسب از لوازم جانبی عمر المان خنک کننده افزایش پیدا میکند.
در صورتی که گرمای تولید شده توسط المان خنک کننده به وسیله ی هیت های خنک کننده دفع نشود عملکرد المان سرد کننده کاهش پیدا میکند و عملا کارایی ندارد. برروی المان های خنک کننده اعدادی نوشته شده است که نشان دهنده ی ویژگی های المان خنک کننده می باشد. هر چه این اعداد بزرگتر باشد گرمای تولید شده بیشتر خواهد بود و به هیت سینک های بزرگتری نیاز می باشد.
یکی از المان های خنک کننده ی قوی در بازار، المان خنک کننده 12715می باشد. قدرت خنک سازی این آلمان زیاد بوده و برای خنک سازی در حجم زیاد مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه ی کار و ایجاد اختلاف دمایی بین دو سطح سرامیکی در المان خنک کننده Tec در صورت عبور جریان الکتریکی از داخل ماژول ها صورت می گیرد.
این نکته در نظر بگیرید حتما باید برای دفع حرارت از هیت سینک استفاده شود و همچنین انتقال حرارت هیت سینک توسط فن صورت می گیرد.
المان خنک کننده teg می توانند با دریافت حرارت انرژی الکتریکی تولید کنند در واقع thermo Electronics Generator به صورت برعکس نیز کار می کند به طوری که اگر دو طرف سطح های سرامیکی اختلاف دمایی اعمال کنیم یک جریان الکتریکی به عنوان خروجی خواهیم داشت.
المان خنک کننده در سایز ها و ابعاد مختلف با ویژگی های و توان های متفاوت تولید می شوند برای خرید المان خنک کننده مناسب ابتدا باید کوچک و بزرگ بودن پروژه در نظر گرفته شود و کاربرد آن پروژه برای خرید المان خنک کننده ی قوی و مناسب می توانید از ما مشاوره بگیرید.
در واقع عدد 06 نشان دهنده ی جریان مصرفی بر حسب آمپر می باشد و 127 تعداد پیوند بین قطعات نیمه هادی را نشان می دهد.
در خرید المان های سرد کننده مقاومت، توان، میزان جریان الکتریکی، ولتاژکاری، طول عمر و... در نظر گرفته می شود.
سلف مقاومتی یک قطعه الکترونیکی غیر منفعل بوده که انرژی الکتریکی را به صورت میدان مغناطیسی ذخیره می کند. سلف های مقاومتی حلقه یا سیم پیچ هایی در اطراف یک هسته می باشند به طوری که سیم سلف مقاومتی خاصیت القایی داشته و با جریان الکتریکی مقاومت می کند.
سلف های مقاومتی در تعداد پیچ، شعاع پیچ و هسته با یکدیگر متفاوت بوده و همین عوامل باعث متفاوت بودن ظرفیت القایی آن ها می شود. جنس هستهی سلف مقاومتی در تعیین کاربرد سلف نقش مهمی دارد زیرا یکی از عوامل مهم تعیین کننده ی ظرفیت القایی می باشد.
سلف مقاومتی در همه ی وسایل الکتریکی که به وسیله ی برق کار می کنند استفاده می شود.
در طبقه بندی سلف مقاومتی و کاربرد آن ها معمولا جنس هسته و شکل ظاهری هسته در نظر گرفته می شود.
می توان سلف مقاومتی، را از نظر جنس هسته به سه دسته تقسیم بندی کرد:
علاوه بر جنس هسته ی سلف مقاومتی، شعاع و تعداد چرخش های سیم سلف نیز در میزان ظرفیت القایی نقش دارد همچنین هسته های توروئیدی یا دونات شکل ظرفیت القایی بیشتری نسبت به هسته ی میله ای شکل دارد به شرط اینکه تعداد چرخش ها و شعاع آنها با یکدیگر برابر باشد.
سلف مقاومتی با هسته هوا یا بدون هسته و یا مواد غیرمغناطیسی کمترین سیگنال را در وسایلی با قدرت میدان مغناطیسی بسیار بالا از دست می دهد. میزان ظرفیت القایی مغناطیسی در سلف مقاومتی با هسته ی هوا بسیار کم است و علت آن این است که شار مغناطیسی مسیر بی نظمی دارد.
وجود کویل های بزرگتر در سلف مقاومتی بدون هسته باعث تولید شار بیشتری می شوند.
با توجه به ویژگی های سلف مقاومتی بدون هسته، این سلف ها برای مواردی که نیاز به فرکانس بالا می باشد مانند گیرنده های تلویزیون و رادیو استفاده می شوند.
در برخی از موارد مانند کاربردهای RF به سطح القایی مغناطیسی کمتری نیاز است در این موارد از سلف مقاومتی بدون هسته کاربرد دارد.
اتلافی در هسته سلف وجود ندارد چون هوا بدون اتلاف است و همین امر سطح Q را افزایش می دهد.
اندازه ی القای مغناطیسی یک سلف مقاومتی با میکرو هانری نشان داده می شود.
سرامیک پرکاربردترین و متداولترین هسته ی سلف مقاومتی به شمار می رود. سلف مقاومتی سرامیکی به عنوان سلف مقاومتی بدون هسته شناخته می شود.
سلف مقاومتی با هسته مواد فرومغناطیسی هستهی سلف مواد فرومفناطیسی از جنس آهن، آهن پودر شده یا فریت می باشد. سلف مقاومتی با هسته ی مواد رسانا ویژگی های یکسانی نخواهند داشت در ادامه به بررسی این گونه سلف ها می پردازیم.
ویژگی های سلف مقاومتی با هسته ی آهن به شرح زیر می باشد :
هسته ی سلف مقاومتی با آهن پودر شده از مواد مغناطیسی و هوا تشکیل شده است و ویژگی های این نوع از سلف عبارتند از:
یکی از پرکاربردترین نوع سلف، سلف مقاومتی با هسته فریت می باشد.
هسته فریت چیست؟
فریت ها در واقع به سرامیک های گفته می شود که از ترکیب اکسید آهن و فلزهای دو ظرفیتی مانند نیکل، سرب، روی و.... ساخته می شوند.
سخت و شکننده بودن از ویژگی های فریت ها می باشد.
در صورتی که از سلف مقاومتی با هسته فریت استفاد شود در فرکانس های بالا خسارت و هزینه را کاهش میدهد.
فریت ها را از نظر خاصیت مغناطیسی می توان به دو دوسته ی فریت های نرم یا آهنربای موقت و فریت های سخت یا آهن ربای دائمی تقسیم بندی کرد.
در سلف های مقاومتی که از فریت به عنوان هسته ی سلف استفاده شده است میزان نفوذپذیری سیم پیچ افزایش پیدا میکند. افزایش نفوذ پذیری سیم پیچ باعث افزایش مقدار القای مغناطیسی می شود.
با توجه به نوع فریت استفاده شده در سلف مقاومتی سطح نفوذپذیری سلف ها تعیین می شود که معمولا بین 20 تا 1500 متغیر می باشد.
سلف های مقاومتی را می توان علاوه بر جنس هسته با توجه به ساختار هسته نیز طبقه بندی کرد. نوع سلف مقاومتی و ویژگی های آن تعیین کننده ی کاربرد سلف مقاومتی می باشد.
هسته ی سلف حلقه ای به شکل یک حلقه می باشد و سیم در اطراف این حلقه پیچیده شده است. از ویژگی های سلف حلقه ای می توان به نشت شار بسیار کم آن اشاره کرد.
کاربرد سلف های لایه ای در مدارات ارتباطی می باشد همچنین از این سلف مقاومتی برای جلوگیری از نویز و پارازیت استفاده می شود.
شکل هسته ی سلف بابین یک حباب استوانه ای شکل می باشد این سلف در مدارهای چاپی کاربرد دارد.
یکی از کاربردهای سلف مقاومتی در موبایل ها می باشد هر سلف اندازه، رنگ، نوع و کاربرد مخصوص به خود را دارد.
منبع تغذیه سوئیچینگ صنعتی 24 ولت 2.2 آمپر ولتاژ ورودی: 220V ولتاژ خروجی: 24V آمپر خروجی: 2.2A وات خروجی: 52.8W رنگ موجود: نقره ای
خازن الکترولیتی 100 میکروفاراد 250 ولت 100UF-250V
خازن الکترولیتی 1000 میکروفاراد 63 ولت 1000UF-63V
خازن الکترولیتی 1000 میکروفاراد 6.3 ولت 1000UF-6.3V
خازن الکترولیتی 1000 میکروفاراد 450 ولت 1000UF-450V
خازن ام کا تی 1.5 میکرو فاراد 630 ولت بدون پلاریته CROSSOVER 1.5UF-630V MKT
قطعات الکترونیک
فروش ویژه
ثبت نام در خبرنامه فروشگاه
با ثبت نام در خبرنامه اولین نفری خواهید بود که از آخرین محصولات ، اخبار و فروش های ویژه و کدهای تخفیف ما مطلع می گردید ، پیشنهادات شگفت انگیز را در ایمیل خود دریافت کنید .